Агенции за недвижими имоти – 10 причини да рекламират в интернет

агенции-за-недвижими-имоти

Интернет или печатна реклама предпочитат българските агенции за недвижими имоти в своята дейност.

Кои са сред основните причини агенциите за имоти да рекламират предимно в интернет?

Предложените 10 причини със сигурност не са всички, но са сред най-съществените:

 1. Интернет рекламата подпомага другата реклама на агенцията;
 2. Повишава имиджа на агенцията;
 3. Притежава интерактивност и динамика – Ако искате да смените реклама, публикувана във вестника, ще трябва да изчакате поне до излизането на следващия брой, преди смяната да се осъществи.

  агенции-за-недвижими-имоти

  За билборд или списание ще отнеме цял месец, а за телефонния указател ще трябва да чакате поне една година. От друга страна, в Интернет промяната на рекламата може да бъде направена, почти моментално. Също така е факт, че с друга форма на реклама не можете да интегрирате текст, графика, звук,
  видео, поща и бланки за обратна връзка от клиентите в едно и също представяне.Агенции за недвижими имоти вече не  използват статични сайтове, които служат по-скоро за представяне на дейността на фирмата. Динамичният тип сайтове дава възможност за присъствие на офертите в „реално време”.

 4. Достъпност: С Интернет рекламата клиентите могат да си правят сравнения или да пазаруват, когато искат, двадесет и четири часа в денонощието, седем дни в седмицата.
 5. Измеримост – точни статистики във всеки един момент от кампанията на агенцията за недвижими имоти – до колко души е достигнало конкретната оферта; колко от тях са реагирали на нея.
 6. Тергетиране – насочване към определена целева аудитория – в интернет рекламата има възможност да се насочва търсенето към определен кръг потребители: давате под наем фитнес център –публикувате обявата и в сайтове, свързани със спорта.
 7. Тестване на пазара: Сравнително с нисък бюджет се извършва проучване за определен вид продукт или услуга чрез  анкета, анонс, бланка за обратна връзка и т.н.
 8. Прецизно планиране на честотата -Спецификите на Интернет като медия позволяват планирането на честотата на излъчване  на конкретна оферта за недвижим имот до един потенциален клиент и до минута.
 9. Себестойност: Рекламата в Интернет е най-ефективна от гледна точка на себестойността в сравнение с всички налични видове агенции за недвижими имотиреклама поради електронната си природа. Във виртуалното пространство няма разходи, свързани с хартия, мастило, печат, пощенски разходи или доставка (както при печатните материали), съобразяване със строителните изисквания, строителни материали или работна ръка (както при външната реклама) или антени, ретранслатори и сателити (както при рекламата в електронните медиите).
 10. Конкурентен маркетинг: Много от българските агенции за недвижими имоти вече са в интернет и не би трябвало да се изоставя конкурентния маркетинг във връзка с това.