Как да стартирам бизнес

как да стартирам бизнес

Как да създам собствена агенция за недвижими имоти?

Ето няколко идеи в 9 лесни стъпки:

1.Обмислете добре името на агенцията. Това може да бъде името на фирмата, която да регистрирате. Името трябва да бъде атрактивно, но и лесно за изписване и запомняне. Има значение дали ще работите с чужденци или предимно с българи. Името ще бъде в последствие на визитните картички, в сайта на фирмата, в рекламните обяви и е важно да работи за Вашия успех.

2.Направете си бизнес план с поставени конкретни цели и обмислете бюджета. Тук е моментът и да обмислите с какви имоти искате да се занимавате: с всички на пазара, само с продажби или само с наеми, имоти от Вашия регион, инвестиционни имоти, бизнес имоти и т.н.

3. Регистирайте фирма с предмет на дейност, свързан с услугите, които ще предоставяте. Ангажирайте услугите на счетоводител и адвокат за фирмата Ви.

4. Помислете за офис: дали ще наемете такъв с месечен наем или ще ползвате coworking/пространство за съвместна работа/, или ще ангажирате виртуален офис.

5. Подгответе се като изучите основите на бизнеса в курс за брокери или, ако разполагате с по-малък бюджет, спестете пари и си вземете практическо ръководство за брокера на недвижими имоти.

6. Регистрирайте агенцията си в imot.bg. Участието с рекламиране на имотите в imot.bg се е превърнало в задължително условие за търсещите и предлагащите имоти в България. Ако бюджетът Ви не позволява при стартирането подобна регистрация, можете да използвате сайтове с по-ниско заплащане за регистрация и реклама: imoti.net, homes.bg, alo.bg и други.

7. Брандирайте бизнеса си. Обмислете логото – важна част от фирмения бизнес. Цветовете, с които ще свързват агенцията Ви. Направете си визитки, фирмени бланки, фирмени сувенири/химикалки, тефтери, ключодържатели…/, фирмен сайт.

8. Осигурете си примерни образци на документите, от които ще имате нужда в ежедневната работа.

9. Печелете пари и удовлетвореност!