Стилове в интериорния дизайн

Малко или много всеки има предпочитания за това как ще изглежда домът му. Също както с дрехите, ние подбираме този стил, който ни допада най- много. В тази статия ще ви покажем някои от основните дизайни в обзавеждането.

 

1.Класически стил

Този интериорен дизайн обръща внимание на симетрията и проектира декора около една централна точка в стаята. Например камината е обградена от два фотьойла. Цветовете са вдъхновени от природата- синьо, жълто, сиво. Характерни за този стил са колоните, напомнящи за класическата гръцка и римска архитектура.

 

2.Индустриален или градски стил

Този интериорен дизайн е сравнително нов и се обръща към промишлените материали – като бетон за стените, металите, неръждаемата стомана. Материалите за мебелите включват кожа и старо дърво. Този стил подчертава пространството и мебелите са рядкост, което създава по-студена атмосфера.

 

3.Селски

Този стил на интериорен дизайн включва в себе си няколко под категории, повлияни от различни култури. Френският национален стил включва памучни и ленени тъкани в светли нюанси на синьо и жълто, теракотени подове. Английският кънтри стил включва разнообразие от флорални, облицовани и карирани модели. В американския стил има много земни мебели, понякога подредени в червено, бяло и синьо.

 

4.Рококо

Този стил интериорен дизайн е свързан с времето, когато хората за живеели в замъци. В основата са луксозните тъкани като коприната и кадифето. Боядисаните или позлатените гипсови мотиви контрастират с картините или гоблените в пастелни цветове, които висят на стените. Доминиращите цветове са златно, жълто, лазур, розово. Този стил е доста скъп и не се препоръчва за малки пространства, защото е много величествен, и би могъл да създаде чувство за претрупаност.

 

Разбира се, това е една малка част от стиловете в интериорния дизайн. Всеки може да избере този, който е най-близко до вкусът му. А вие кой стил предпочитате?

курс за брокери

Над 20 години, стотици курсисти успяха в професията

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ

БРОКЕРИ +

Документи на брокера- 90 образци на документи

13.03.2020

НАЕМ 1. Анекс към договор за наем на недвижим имот 2. Депозитна разписка – споразумение – наем 3. Договор за еднократна услуга /за реклама на имот под наем/ 4. Договор за наем на недвижим имот…

Сборник нормативни актове за сделки с недвижими имоти

17.08.2019

Сборникът включва 73 нормативни акта: закони, правилници, правилници за приложение  на закони, наредби, тарифи. Нормативните актове са актуални към последния брой на Държавен вестник. Изготвил: NikEm, Диксио Размер: 8,50 MB Формат: .exe Аutorun: да Кутия:…

Практическо ръководство за брокера на недвижими имоти

17.08.2019

Ръководството съдържа шест части: Основи на градоустройството и сградостроителството– Видове  устройствени планове. Кадастър. Планове за вертикално и хоризонтално  планиране; понятия от новото строителство; устройство и елементи на сградата… Правен режим на сделките с недвижими имоти-същност…

Фирмени и лични сайтове за недвижими имоти

17.08.2012

Сайтовете за недвижими имоти се предлагат в няколко дизайна, представени в три демо варианта. Разликите във визуализацията са свързани и с различни структурни решения. Административната част, с която се управлява съдържанието и офертите за имоти…